Het hoofdkantoor van Stern voldoet met een 8.3 aan alle criteria van het Keurmerk Verantwoord Schoon.

Schoonster.
We Stern

Schoonster heeft het vertrouwen van Stern gewonnen voor de schoonmaak van de vestigingen in Nederland.

Schoonster verzorgt al jaren de schoonmaak van een aantal Stern vestigingen. In 2020 is dit gegroeid naar 10 vestigingen inclusief het hoofdkantoor van Stern aan de A10 te Duijvendrecht. Stern heeft besloten vanaf 2021 het grootste deel van de Stern vestigingen onder te brengen bij Schoonster. Na een intensieve, gedegen, professionele tender heeft het Stern-schoonmaakprojectteam de bewuste keuze voor Schoonster gemaakt. Met name onze landelijke organisatie met regionale aandacht alsmede de goede ervaringen en positieve evaluaties hebben de doorslag gegeven.

Wij hebben stap voor stap aangetoond dat wij in staat zijn de ruim 70 vestigingen goed te kunnen servicen. Een mooie landelijke relatie die perfect past bij de visie, missie en facility management expertise van Schoonster. Onze gemotiveerde specialisten verzorgen dagelijks de kantoren, showrooms, vergaderruimten, kantine’s, wasruimtes, kleedruimtes en wc’s. Wij zijn bijzonder verheugd dat wij met onze onderscheidende propositie wederom waardevol kunnen zijn voor een toonaangevende landelijke organisatie.

Keurmerk Verantwoord Schoon audit uitgevoerd door Qualis, een 8.3 voor de resultaat- en procesevaluaties.

Om het Keurmerk Verantwoord Schoon te behalen, moeten de resultaten voldoen aan de volgende criteria:

  1. De mens – een vragenlijst voor het schoonmaakbedrijf waarin zij moeten uitleggen en verklaren hoe zij zorgen dat hun medewerk(st)ers veilig, gezond en technisch goed voorbereid het werk kunnen gaan doen
  2. De processen/randvoorwaarden – een procesevaluatie waarin achter de schermen wordt gekeken wat de randvoorwaarden zijn waaronder zij moeten werken; dat is een heel breed scala aan issues dat loopt van de materialen/middelen/veiligheid machines, het wasproces tot de aanwezigheid van alle wettelijk vereiste documenten zoals PI en VI-bladen van de chemie, persoonlijke beschermingsmiddelen, etc; vervolgens wordt in het proces gekeken hoe zij schoonmaken; is het een technisch verantwoorde werkwijze die ook echt het resultaat oplevert dat beloofd is; geen schijn-schoon maar echt verantwoord schoon zoals het hoort
  3. Het resultaat – een resultaatevaluatie waarmee getoetst wordt of de werkzaamheden uitgevoerd worden conform afspraak

Al met al een compleet traject waarmee Stern zeker weet dat er op verantwoorde wijze wordt schoongemaakt. Verantwoord op het gebied van kwaliteit, schoonmaaktechniek, hygiëne en MVO. Een rapportage van de aangetroffen geleverde kwaliteit op basis van de gemaakte afspraken. Ook worden hiermee de juridische aansprakelijkheden van Stern en Schoonster gecontroleerd en afgedekt. Hier kun je meer lezen over het Keurmerk Verantwoord Schoon van Stichting Landelijk Orgaan Schoonmaak en Kwaliteit.

Mark van ’t Schip, manager inkoop Stern is positief gestemd over alle behaalde resultaten.

Dat is een mooie waardering voor Schoonster aangezien de goede resultaten zijn behaald met de medewerkers die van de vorige dienstverlener zijn overgenomen. Het is een bevestiging dat wij met onze ruim 3500 gemotiveerde medewerkers echt een verschil kunnen maken. Schoonster gelooft in meer aandacht voor een schonere en betere leefomgeving in heel Nederland.

Groei in landelijke schoonmaak retail.
Samen sterk: CWS en Schoonster tekenen voor langdurige samenwerking.
Schoonster groeit met Wundermart onbemande winkelconcept.