We Smart Cleaning

Sinds we met Smart Cleaning werken, zie ik een schoner resultaat.

 

Kiest u in uw organisatie voor innovatie? Wist je dat vernieuwingen in de schoonmaak naast economisch voordeel bijdragen aan duurzaamheid en zorgen voor blije (schoonmaak)medewerkers? Stephan Schmidt licht het Smart Cleaning concept van Schoonster: lichter, sneller, schoner en duurzaam, kort toe.

“Schoonster is een van de weinige landelijke aanbieders die honderd procent voor Smart Cleaning kiest,” stelt commercieel directeur Stephan Schmidt bevlogen. “Het sluit volledig aan op onze missie waarin het belang van een schonere en betere leefomgeving voorop staat. In onze visie bereik je dat met innovaties die het verschil maken.”

Lichter.

Hoe krijg je nu precies minder vuilopbouw? Schmidt: ‘Als je bijvoorbeeld een vloer op traditionele manier reinigt, ga je eerst stofwissen en dan dweilen. De Smart 2in1 mop combineert deze handelingen. Daarbij neemt de hoog absorberende microvezel waarvan deze mop gemaakt is, vuil en met name zand met groot gemak op. Verder geeft de slimme mop geleidelijk vocht af; zo dweil je meer vierkante meters dan met een traditionele mop. Daarmee begin je nat en eindig je droog.’

Sneller.

Scheelt een goed schoonmaakmiddel echt veel in tijd? Schmidt: “Het is de combinatie van de chemie en de moppen. Als het losgemaakte vuil niet geheel wordt opgenomen, heeft goede chemie geen enkel effect. Het is dan gewoon niet schoon. Daarom is de uitvoering van het hele proces van A tot Z ontzettend belangrijk. Dit betekent dat na ieder gebruik de moppen gewassen worden met speciaal desinfecterend wasmiddel. Zo behouden de moppen hun opnamecapaciteit en blijft er geen vervuiling achter. Een traditionele slecht gewassen mop, laat vuil los en versmeerd dat over het te reinigen oppervlak.”

Schoner.

Waardoor komen methodefouten niet meer voor? Schmidt: “Smart Cleaning betekent ook dat het hele proces tot in detail op de branche waarin de schoonmaak plaatsvindt, is afgestemd. Doelgerichte hoogconcentraten in standaard doseerflacons.”

Duurzaam.

Hoeveel langer gaan de Smart Cleaning materialen mee? Schmidt: “De moppen en doeken kun je 700 keer wassen, zonder dat de absorptie afneemt. Alternatieve concurrerende materialen kun je zo’n 150 keer wassen. Daarnaast gebruikt een schoonmaker minimaal 50 procent minder pads, moppen en doeken, omdat de Smart Cleaning materialen geleidelijk hun vocht afgeven en meer vuil absorberen.”

Training.

Alle Schoonstermedewerkers krijgen (continue) training op de werkvloer om alle voordelen van Smart Cleaning te benutten. Neide Reis Silva Santos, voorvrouw bij de Rabobank Rotterdam: “Sinds we met Smart Cleaning werken, zie ik een schoner resultaat. Er zijn geen methodefouten meer en het werk is sneller klaar. Ook de fysieke belasting bij mijn team is lager.”

Demonstratie.

Wilt u eerst zien en dan geloven? Schoonster geeft, in samenwerking met de meest duurzame leveranciers, een demonstratie van het Smart Cleaning Concept bij uw organisatie.

Schoonster relaties overal in heel Nederland.